Η άνοιξη είναι η εποχή των μίνι εξορμήσεων από το κλεινόν άστυ. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να πάτε διακοπές. Αρκεί και μία ημερήσια εκδρομή ή βόλτα για να πάρετε τον αέρα σας και να κάνετε κάτι διαφορετικό.

Οι περισσότεροι Αθηναίοι την άνοιξη που έχει και καλό καιρό, αφήνουν το κέντρο και πηγαίνουν στην εξοχή για καθαρό αέρα, αλλά και για φαγητό στις ταβέρνες. Αν είστε κι εσείς σε τέτοια φάση, σας έχουμε παρακάτω εξοχικές ταβέρνες στην Αττική με καλό κρέας. Ειδικά, τώρα που ξεκινάει η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας, οπότε ένα καλό κρεατοφαγικό τραπέζι προηγουμένως είναι ο, τι πρέπει.

Λάζος – Κερατέα

Μία ταβέρνα που συνδυάζει μοναδικά τις παραδοσιακές συνταγές με πιο μοντέρνες προτάσεις. Τα κρέατα του Λάζου είναι σε άλλο επίπεδο, με το κοντοσούβλι και τα πανσετάκια να ξεχωρίζουν. Όπως και το αρβανίτικο τηγανόψωμο που ζυμώνεται καθημερινά, αλλά και τα παστουρμαδοπιτάκια.
Αθηνών Σουνίου 53, Κερατέα

Κριεκούκης – Μάνδρα

Ο ορισμός της εξοχικής ταβέρνας, ο Κριεκούκης στην Μάνδρα διατηρεί το δικό του κρεοπωλείο, που σημαίνει ότι εδώ θα φάτε ποιοτικό κρέας. Τα παΐδάκια του είναι απλά, επικά και αν σας αρέσει η προβατίνα, θα βρείτε την καλύτερη.
Στρ. Νικ. Ρόκκα 76, Μάνδρα

Άγιος Μερκούριος – Βαρυμπόμπη

Γνωστός για την απίστευτη θέα του, ο Άγιος Μερκούριος στη Βαρυμπόμπη σερβίρει σταβλίσια μπριζόλα να γλείφεις τα δάχτυλά σου, ενώ θα ξετρελαθείτε εξίσου και με το κότσι χοιρινό και την τηγανιτή συκωταριά.
Α΄ Φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη