Τη Χαλκίδα επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε ανοικτή συνομιλία με πολίτες έθεσε εκ νέου το διακύβευμα της κάλπης εν όψει της 9ης Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας τη συμμετοχή των πολιτών περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη.

«Πριν από έναν χρόνο πάλι Μάϊο βρέθηκα εδώ για να σας μιλήσω για το ζητούμενο της εκλογικής αναμέτρησης των εθνικών εκλογών» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχή της ομιλίας του.

Είπε ακόμα ότι αυτή η ευθύνη είναι βαριά στους ώμους της κυβέρνησης να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες με έργα που αλλάζουν την ζωή των πολιτών εκεί αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι υλοποιούνται πολλά έργα στην Χαλκίδα και όλη την Εύβοια που και η τοπική αυτοδιοίηση αξιοποιεί.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο και πολλά έργα αρχίζουν ήδη να παραδίδονται, είπε.

Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι ο βόρειος άξονας της Εύβοιας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και αναφερόμενος στη Βόρεια Εύβοια εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του τουρισμού τις ημέρες του Πάσχα.

Είχα δεσμευθεί ότι θα σταθώ δίπλα στη Βόρεια Εύβοια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και υλοποιήσαμε τα έργα, είμασταν συνεπείς σε αυτές μας τις δεσμεύσεις.

Πρέπει να κάνουμε πολιτική για τους πολίτες και πρέπει να αναρωτηθούμε αν πρέπει να έχουμε έναν πολιτικό διάλογο με τοξικότητα, ύβρεις και χαρακτηρισμούς που μας θυμίζει άλλες εποχές ή πρέπει να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα.

«Οι ευρωεκλογές αυτές δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια χαλαρή κάλπη»

Οι ευρωεκλογές αυτές δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια χαλαρή κάλπη, σημείωσε και είπε ότι ο κόσμος το 2024 είναι διαφορετικά από το 2019.

Δίπλα μας έχουμε ένα πόλεμο στην Ουκρανία, αναταραχή στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη να προσπαθεί να βρει τα πατήματά της. Εχει σημασία το ευρωκοινοβούλιο για το μέλλον όλων μας. Θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στην Κίνα και τις ΗΠΑ; Πρέπει ως Ελλάδα να παίξουμε έναν ουσιαστικό ρόλο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και διερωτήθηκε αν θα μπορέσουμε να έχουμε και ένα δεύτερο αντίστοιχο αλλά και η Ευρώπη να παίξει σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο. Θα μπορέσουμε είπε να προσαρμόσουμε την αγροτική μας πολιτική στις ανάγκες των γεωργών και των κτηνοτρόφων μας; Θα μπορέσουμε να έχουμε πόρους από το ταμείο συνοχής; Όπου και να κοιτάξετε γύρω σας βλέπετε το αποτύπωμα της Ευρώπης. Η ΝΔ είναι σήμερα το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στο ΕΛΚ και θέλουμε να εξακολουθούμε να παίζουμε αυτό το ρόλο.

«Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει σχέση με του 2019 και του 2015»

Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει σχέση με του 2019 και του 2015. Από μαύρο πρόβατο έχουμε φωνή που ακούγεται.

Η ΝΔ ξέρει και μπορεί να διεκδικεί προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Επίσης βλέπετε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να κοντύνουν τον Μητσοτάκη για να προκληθεί πολιτική αναταραχή και να αμφισβητηθεί η πολιτική νομιμοποίηση που πήραμε στις εκλογές. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του λέγοντας: «η επιστολική ψήφος, κάποιοι το επιλέξατε και ήδη λαμβάνετε τους φακέλους 200.000 συμπολίτες θα αξιοποιήσουν αυτό το θεσμικό εργαλείο η ΝΔ το έκανε πράξη, τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια επιτέλους στη χώρα μας, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επενδυτική βαθμίδα την πετύχαμε και αυτό σημαίνει χαμηλότερο κόστος δανεισμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι με αυτοπεποίθηση και καθαρές γραμμές θα συναντήσει τη Δευτέρα τον Ερντογάν. Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα πλέον είναι ισχυρότερη αμυντικά και πρόσθεσε: να μην δώσουμε το πάτημα σε κανέναν να αμφισβητήσει όλα αυτά.

«Η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα είναι η μεγάλη νικήτρια των ευρωεκλογών»

«Εγώ δεν φοβήθηκα να βάλω τον πήχη στις ευρωεκλογές του 2019 και μάλιστα γιατί όχι και να τον ξεπεράσουμε. Το πλατύ ποτάμι του υπεύθυνου εκσυγχρονισμού είμαστε εδώ να αποδείξουμε ότι θα είναι ορμητικό και η ΝΔ το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα είναι η μεγάλη νικήτρια των ευρωεκλογών. Να σας ζητήσω να συστρατευθούμε να συμπορευθούμε παλιά και νέα στελέχη».

Αντέξαμε, είπε στον χρόνο και προσελκύσαμε πολίτες από άλλους χώρους και γι αυτό φτάσαμε στο 41%.

Κλείνοντας ζήτησε να πολεμήσουν όλοι την απάθεια και την αδιαφορία γιατί οι ευρωεκλογές όπως είπε έχουν μεγάλη σημασία.