Όλα τα χρώματα μαλλιών έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το ξανθό είναι εντυπωσιακό, ωστόσο μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά με το συχνό ντεκαπάζ, κιτρινίζει και θέλει ρεφλέ, ενώ η ρίζα μάς υπενθυμίζει συχνά πως δεν είμαστε ξανθιές από φυσικού μας. Το μαύρο είναι μυστηριώδες, αλλά ξανοίγει πάρα πολύ δύσκολα αν θελήσουμε να το αλλάξουμε και κάνει πραγματικά εξοργιστική αντίθεση με τη λευκή ρίζα, αν τα μαλλιά μας έχουν αρχίσει να γκριζάρουν.

Τι συμβαίνει όμως με το φλογερό κόκκινο; Το κόκκινο που είναι το σπανιότερο και το πιο μοιραίο όλων, είναι και το πιο δύσκολο. Ξεβάφει σε κάθε λούσιμο και μάλιστα ανομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να έχουμε διαφορετικές αποχρώσεις του κόκκινου πάνω στο κεφάλι μας – χωρίς να το έχουμε επιδιώξει. Αφήνει τους λεκέδες του παντού σε πετσέτες, μαξιλαροθήκες, στάζει ακόμη και στο μέτωπό μας μετά από μια βουτιά στο νερό. Και κάπου εδώ μπαίνουμε στο θέμα μας που είναι η απόχρωση του κόκκινου, Cowgirl Copper, η οποία εκτός από trend στο TikTok, έχει το ατού ότι είναι εύκολη για τα δεδομένα του ζόρικου κόκκινου.

Kαταρχάς, τι απόχρωση είναι το Cowgirl Copper;

Eίναι ένα σκούρο καστανοκόκκινο που αναδεικνύεται στον ήλιο και μοιάζει εντελώς φυσικό. Προσωπικά μου θυμίζει τα κόκκινα χρωμοσαμπουάν που κυκλοφόρησαν στα ’90s και τα περνούσαμε πάνω στα φυσικά καστανά ή καστανόξανθα μαλλιά μας, δίνοντάς τους μια κόκκινη πινελιά που έλαμπε κατά την κίνηση των μαλλιών στο φως. Ανάλογα με τη βάση μιας γυναίκας, το Cowgirl Copper αλλάζει.

Και γιατί να το υιοθετήσετε;

Γιατί είναι μια εύκολη απόχρωση αν αγαπάτε το χάλκινο, καθώς είναι κατά βάση πιο σκούρο από το τζίντζερ ή το έντονο κόκκινο και ξεβάφει λιγότερο, ενώ ταυτόχρονα κολακεύει περισσότερες επιδερμίδες χωρίς να μοιάζει ξένο πάνω σας. Το ότι είναι τάση το αφήνουμε για το τέλος.