Τον Μάρκο Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού προσανατολίζεται να επαναφέρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη σαββατιάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη.

Την επιστροφή του στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού θα πραγματοποιήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Μάρκο Πάντελιτς απέναντι στην Skoda Ξάνθη.

Με βάση τα όσα έχει φανερώσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στις τελευταίες προπονήσεις της πειραϊκής ομάδας, δείχνει διατεθειμένος να επαναφέρει τον 32χρονο Σέρβο στράικερ στο αρχικό σχήμα ποντάροντας πολλά από τα πλάνα του στην εκτελεστική του δεινότητα.

Ο πρώην φορ των Άγιαξ, Χέρτα, και Ερυθρού Αστέρα στα δύο παιχνίδια, που του δόθηκε η δυνατότητα να ξεκινήσει, «επιβράβευσε» τον προπονητή του για την επιλογή του με γκολ και εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι σε Πανσερραϊκό και Αστέρα Τρίπολης.

Αυτό, δεν το έχει ξεχάσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που προτίθεται να επαναφέρει τον Πάντελιτς στην ενδεκάδα ευελπιστώντας ότι με την εμπειρία και την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του θα οδηγήσει τους Πειραιώτες στην πε΄μπτη συνεχόμενη νίκη.

Ο Πάντελιτς από την πλευρά του δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, αφού φαίνεται ότι η διακοπή του πρωταθλήματος τον βοήθησε να πάρει τις απαιτούμενες «ανάσες» και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το αυριανό καθοριστικό παιχνίδι με τους Θρακιώτες.

Τρεις «υποψηφιότητες»

Από την άλλη πλευρά, ο Βαλβέρδε κρατάει επιμελώς κλειστά τα χαρτιά του για τις δύο από τις τρεις θέσεις των δημιουργικών μέσων. Η απόφαση του Βάσκου προπονητή να συμπεριλάβει τους Ντένις Ρόμενταλ και Κρίστιαν Νέμεθ (σ.σ. με τον Ούγγρο να μετέχει για πρώτη φορά στην «ερυθρόλευκη αποστολή) αναμφίβολα δημιουργεί νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Ο 46χρονος τεχνικός δεν έχει κατασταλάξει σε ποιόν από τους Γιάννη Φετφατζίδη, Ντένις Ρόμενταλ και Κέβιν Μιραλάς θα δώσει φανέλα βασικού. Ενδεχόμενη μη συμμετοχή του Νταβίντ Φουστέρ θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους, δεδομένης της εκτίμησης, που τρέφει ο Βάσκος στο πρόσωπο του 28χρονου μεσοεπιθετικού από την κοινή τους θητεία στην Βιγιαρεάλ.

Όσον αφορά τα μετόπισθεν, τα πάντα είναι ξεκαθαρισμένα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αντώνης Νικοπολίδης, ενώ την αμυντική τετράδα θα συνθέσουν οι Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Όλοφ Μέλμπεργκ και Ραούλ Μπράβο.

Ο Ντουντού θα είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος «κόφτης» με τον Αριέλ Ιμπαγάσα μπροστά του σε πιο δημιουργικό ρόλο και τον Άλμπερτ Ριέρα στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Επικρατέστερος για τη θέση του παίκτη πίσω από τον Μάρκο Πάντελιτς είναι ο Νταβίντ Φουστέρ, με τον Κέβιν Μιραλάς να τη διεκδικεί και τους Γιάννη Φετφατζίδη και Ντένις Ρόμενταλ να «μονομαχούν» για τη θέση στο δεξί άκρο του κέντρου.

Πηγή: gazzetta.gr