Μετά την εικόνα που έδειξε ο Ολυμπιακός  στα ματς με Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακού Βόλου πολλοί θα περίμεναν ανάλογο θέαμα και στα εκτός έδρας, όμως ο Ερνέστο Βαλβέρε έχει άλλα πλάνα.

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να παίζουν επιθετικά μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» όμως στις αναμετρήσεις μακριά από το γήπεδό τους δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο και ο Βάσκος τεχνικός συνιστά την προσοχή του εν όψει του δύσκολου αγώνα απέναντι στην Ξάνθη στα «Πηγάδια».

Από εκεί δηλαδή που στον Ολυμπιακό συνδυάζουν τη νίκη με το θέαμα, ο Ισπανός προπονητής ρίχνει μεγάλο βάρος στο αποτέλεσμα, καθώς το ζητούμενο είναι οι τρεις βαθμοί. Αυτό σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να πρεσάρουν ψηλά την Ξάνθη. Θα επιδιώξουν να ελέγξουν το χώρο του κέντρου έτσι ώστε να μην επιτρέψουν στον αντίπαλο να απειλήσει.

Ο Βαλβέρδε θα κρατήσει λίγο πιο πίσω την πρώτη γραμμή προκειμένου η ομάδα να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις. Θέλει από τους παίκτες του να κρατήσουν πιο κοντά τις γραμμές για να μην δημιουργούνται κενοί χώροι. Παράλληλα, έχει ζητήσει αν είναι εφικτό οι «ερυθρόλευκοι» να σκοράρουν νωρίς κάτι που θα κάνει πιο εύκολο το έργο τους στη συνέχεια.

«Δυνατοί στην Ξάνθη»

Τον καλό του εαυτό φαίνεται πως βρίσκει και πάλι ο Ντουντού μετά τον τραυματισμό του και ελπίζει να τα πάει ακόμα καλύτερα στο ματς με την Ξάνθη. «Αισθάνομαι όλο και καλύτερα όσο περνάει ο καιρός. Ελπίζω και πιστεύω πως θα βελτιώνομαι και θα παίζω σαν Ντουντού σε κάθε αγώνα», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου κατά την διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Όσο για την εικόνα της ομάδας του ανέφερε: «Σχεδόν όλοι μας δείχνουμε καλά. Δεν θα έχει αξία όμως αν δεν συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να τα δίνουμε όλα σε κάθε ματς και αν μπορούμε να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Να είμαστε σε εγρήγορση ως το τέλος της σεζόν. Πρέπει να είμαστε δυνατοί στην Ξάνθη, δυνατοί και ως το τέλος».

Πηγή:gazzetta