Εννέα αθλητές ζητούν την ψήφο των πολιτών στις Ευρωεκλογές που διεξάγονται στις 9 Ιουνίου. Μεταξύ αυτών φιγουράρουν τρεις Ολυμπιονίκες, ένα στέλεχος της θρυλικής εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Euro του 2004, ένας εν ενεργεία αθλητής αλλά και ένας προπονητής.

Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκεται ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και μια φορά χάλκινος, Πύρρος Δήμας που στο παρελθόν έχει εκλεγεί και με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο και η έτερη ηρωίδα των Ολυμπιακών του 1992, Βούλα Πατουλίδου, που στο παρελθόν υπήρξε υποψήφια Νομάρχης Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ.

Φαβορί για την εκλογή τους στο ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση είναι από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, Νίκος Παππάς, ο οποίος είναι και ο τελευταίος Έλληνας που έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Α1 στο μπάσκετ. Ο 33χρονος θα «κονταροχτυπηθεί» για την εκλογή του με τη χρυσή ολυμπιονίκη της Αθήνας και χάλκινη του Πεκίνου στην ιστιοπλοΐα, Σοφία Μπεκατώρου.

Στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, επιστρέφει μετά από 12 χρόνια απουσίας, η άλλοτε πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Άννα Βερούλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι υπήρξε υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας το 2010, με τη «γαλάζια» παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη.

Την επανεκλογή του στο ευρωκοινοβούλιο θα διεκδικήσει με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος έκανε δύο θητείες ως ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πριν αποφασίσει να «μετακομίσει» στη Χαριλάου Τρικούπη. Ο 52χρονος ήταν ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004, ενώ έχει υπάρξει και πρόεδρος του ΠΑΟΚ.

Ο μοναδικός εν ενεργεία αθλητής που ζητά την ψήφο, είναι ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος. Ο 34χρονος είναι και πάλι υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, με το οποίο είχε διεκδικήσει ψήφο και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές στην περιφέρεια της Ηλείας.

Μόλις φέτος ολοκλήρωσε την καριέρα του αγωνιζόμενος στη Μεγαρίδα, ο μπασκετμπολίστας Αβράαμ Καλλινίκιδης στα 46 του χρόνια. Ο Καλλινικίδης, που έχει περάσει και από την ΑΕΚ, ολοκλήρωσε την καριέρα του μετά από 29 χρόνια και πλέον ζητά την ψήφο των πολιτών από το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25.

Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος στην καριέρα του στον στίβο κατάφερε να καταρρίψει 24 φορές τις πανελλήνιες επιδόσεις στα 800, τα 1.500, τα 3.000 και τα 5.000 μέτρα. Βρίσκονταν στην τελευταία, τιμητική θέση, του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Πλεύσης Ελευθερίας στις τελευταίες εκλογές και τώρα ζητά την ψήφο στις Ευρωεκλογές.