Βίντεο-μήνυμα ανέβασε στα social ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την έναρξη της επιχείρησης- όπως την χαρακτηρίζουν οι Ισραηλινοί- στη Ράφα, υποστηρίζοντας πως η τελευταία πρόταση της Χαμάς για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός «στόχευε να σαμποτάρει την είσοδο των δυνάμεών μας στη Ράφα».

«Αλλά αυτό δεν συνέβη», συνεχίζει να λέει στο ίδιο βίντεο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως «η επιχείρηση στη Ράφα έχει σκοπό να φέρει πίσω τους ομήρους και να εξαλείψει τη Χαμάς. Έχουμε ήδη αποδείξει στην προηγούμενη απελευθέρωση ομήρων ότι η στρατιωτική πίεση στη Χαμάς είναι προϋπόθεση για την επιστροφή των ομήρων».

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός τονίζει επίσης, ότι η προσφορά της Χαμάς είναι «πολύ μακριά από τις απαιτήσεις του Ισραήλ», υποσχόμενος πως «το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στη Χαμάς να αποκαταστήσει την πονηρή κυριαρχία της στη Λωρίδα. Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στη Χαμάς να αποκαταστήσει τις στρατιωτικές της δραστηριότητες για να συνεχίσει να εργάζεται για την καταστροφή μας».

Στη συνέχεια, επαναλαμβάνει πως το Ισραήλ συνεχίζει παράλληλα τη στρατιωτική του εκστρατεία κατά της Χαμάς, χαρακτηρίζοντας την κατάληψη του περάσματος της Ράφα «ένα πολύ σημαντικό βήμα» προς την καταστροφή των εναπομεινάντων στρατιωτικών δυνατοτήτων της Χαμάς και υποστηρίζοντας ότι είναι επίσης, ένα βασικό βήμα για την καταστροφή των κυβερνητικών δυνατοτήτων της τρομοκρατικής ομάδας.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Μπενιαμίν Νετανιάχου: