Η Tyla έκανε τη Δευτέρα 6 Μαΐου το ντεμπούτο της στο κόκκινο χαλί του Met Gala 2024 και η εμφάνισή της ήταν ιδιαζόντως ενδιαφέρουσα, καθώς το φόρεμά της -μία δημιουργία του οίκου Balmain και συγκεκριμένα του καλλιτεχνικού διευθυντή Olivier Rousteing- ήταν φτιαγμένο από άμμο και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου πάνω στο σώμα της, σαν ένα προσωπικό καλούπι.

Το αξεσουάρ που συνόδευε την εμφάνισή της ήταν μια κλεψύδρα και το look ήταν εμπνευσμένο από το θέμα του φετινού Gala «Ο Κήπος του Χρόνου», με τον Olivier Rousteing να θέλει να δείξει πως εξαιτίας του περάσματος του χρόνου, τα πράγματα διέπονται από μια παροδικότητα, ωστόσο με αυτή τη δημιουργία, μετέτρεψε την άμμο σε ένα φόρεμα, επαναπροσδιορίζοντας έτσι τη χρήση των υλικών.

Για τη δημιουργία του φορέματος χρησιμοποιήθηκε ένα καλούπι της σιλουέτας της τραγουδίστριας, πάνω στο οποίο φτιάχτηκαν τα κομμάτια του και στο τέλος συναρμολογήθηκαν, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα στράπλες φόρεμα στο χρώμα της άμμου -στην κυριολεξία- το οποίο η Tyla συνόδευσε, όπως είπαμε και πριν, κρατώντας μια κλεψύδρα-τσάντα επίσης του οίκου Balmain.

Για να φτιαχτεί αυτό το ρούχο, χρησιμοποιήθηκαν τρία διαφορετικά χρώματα άμμου και μικροκρύσταλλοι ώστε να υπάρχει το αποτέλεσμα της λάμψης, ενώ το φόρεμα ήταν τόσο εύθραυστο που για να ανέβει τα σκαλιά του μουσείου η τραγουδίστρια, έπρεπε να τη σηκώσουν τέσσερις άνδρες. Αν δεν την βοηθούσαν και επιχειρούσε να το κάνει μόνη της, το φόρεμα θα μπορούσε να καταστραφεί. Αν μη τι άλλο, ήταν ένα ντεμπούτο που θα μείνει αξέχαστο τόσο στην ίδια όσο και σε όσους την είδαν.