Αποτελεί, ένα από τα πιο διάσημα θέρετρα στον κόσμο, που είδε τη φήμη του να εκτοξεύεται, κυρίως με την επική σειρά, Game of Thrones. Ο λόγος για το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, το οποίο έχει αφήσει πίσω του τις φρικτές μνήμες του εμφυλίου πολέμου και ζει το «παραμυθένιο» παρόν του, ατενίζοντας πάντα με αισιοδοξία το μέλλον.

Το ειδυλλιακό θέρετρο των Βαλκανίων βρίσκεται στις δαντελένιες δαλματικές ακτές, ενώ αυτό που το κάνει ξεχωριστό, είναι πως με έναν μοναδικό τρόπο, συνδυάζει το κοσμοπολίτικο παρόν του με το μεσαιωνικό παρελθόν του, αλλά και τον χαρακτήρα της ίδιας της Κροατίας. Το Ντουμπρόβνικ αποτελεί ιδανική επιλογή για διακοπές την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι, ενώ μπορεί να είναι κοσμοπολίτικο, όμως, διατηρεί μία ηρεμία, καθιστώντας ένα «πολυτελές ησυχαστήριο» και για τον λόγο αυτό, το επιλέγουν για τις διακοπές του αρκετοί Χολιγουντιανοί σταρ.

Ντουμπρόβνικ

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί και προορισμό των φαν της σειράς, game of Thrones, η οποία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί, όμως, οι πιστοί της σπεύδουν στην κροατική πόλη για να ζήσουν λίγη από τη μαγεία της. Εξάλλου, εκεί πραγματοποιήθηκε μεγάλο μέρος των γυρισμάτων, κυρίως στην Παλιά Πόλη και στη μικροσκοπική νήσο, Lokrum.

Τι θα δείτε στο Ντουμπρόβνικ

Τη Μεσαιωνική Πόλη: Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα που θα σάς μεταφέρει σε μία άλλη εποχή, ενώ αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco από το 1979. Θα περιπλανηθείτε ανάμεσα σε αριστοκρατικά palazzi και εντυπωσιακές μπαρόκ εκκλησίες και θα περπατήσετε στον πλακόστρωτο κυρίως πεζόδρομο της Παλιάς Πόλης, τον Stradun ή Placa, που εκτείνεται από την κύρια Πύλη Pile στη δύση ως την Πύλη Ploče στην ανατολή.

Ντουμπρόβνικ

Μεσαιωνικά τείχη: Η βόλτα γύρω από τα μεσαιωνικά τείχη της Παλιάς Πόλης, είναι στα «πρέπει» της επίσκεψής σας. Διαρκεί περίπου μία ώρα περπατώντας, αλλά δεν θα καταλάβετε πώς θα περάσει η ώρα, καθώς οι εικόνες που θα αντικρίσετε, θα σας μεταφέρουν στο… Game of Thrones.

Το Παλάτι Rector: Στεγάζει το Μουσείο Πολιτιστικής Ιστορίας του Ντουμπρόβνικ. Εδώ θα δείτε πώς ζούσαν κάποτε οι ντόπιοι αριστοκράτες, μέσα από καθημερινά αντικείμενα, όπως μπαρόκ έπιπλα, ελαιογραφίες, ρούχα εποχής, κ.α.

Ντουμπρόβνικ

Το Ναυτικό Μουσείο: Εδώ, στεγάζεται το Ενυδρείο, ένα μέρος που θα σας ενθουσιάσει, πραγματικά.

Γκαλερί φωτογραφίας: Μπορεί το Ντουμπρόβνικ να έχει αφήσει πίσω του τη μαύρη περίοδο του εμφυλίου, όμως, δεν ξεχνάνε το παρελθόν. Στη γκαλερί φωτογραφίας, λοιπόν, που ονομάζεται War Photo Ltd. θα δείτε συγκλονιστικά ντοκουμέντα από την περίοδο του πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό από τα πεδία της μάχης.

Νήσος Lokrum: Ο «παράδεισος» των φαν του GOT. Η μικροσκοπική αυτή νήσος καταμεσής της Αδριατικής θάλασσας και απέχει από την ξηρά, μόλις 10 λεπτά με το πλοίο. Οι κήποι του Lokrum αποτέλεσαν σε ένα βαθμό σκηνικό του Qarth.

Ντουμπρόβνικ

Η σκάλα του Ιησουίτη: Σε αυτές τις σκάλες ξεκινάει η πλέον γνωστή σκηνή στο GOT, του δρόμου της ντροπής (Walk of Shame), με τη Cersei. Οι μπαρόκ σκάλες βρίσκονται στη νότια πλευρά της πλατείας και οδηγούν στην εκκλησία του Ιησουιτών του Αγίου Ιγνατίου.