Η ιστορική πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena και αντίπαλος θα είναι η Φιορεντίνα, έχει προκαλέσει… παράνοια στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού, οι οποίοι θέλουν με κάθε τρόπο να καταφέρουν να εξασφαλίσουν εισιτήριο ώστε να είναι στις εξέδρες του γηπέδου.

Οι Ερυθρόλευκοι, μετά και το 2-0 επί της Άστον Βίλα στο Καραϊσκάκη, πέτυχαν αυτό που έμοιαζε με ακατόρθωτο στην αρχή της σεζόν και για πρώτη φορά στην ιστορία τους θα είναι στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πρόκειται, φυσικά, για ένα πραγματικά ιστορικό γεγονός για το ελληνικό ποδόσφαιρο που είχε ζήσει κάτι τέτοιο μόνο το 1971 με τον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ.

Τώρα, ο τελικός θα γίνει στην Ελλάδα, στην έδρα της ΑΕΚ και οι οπαδοί του Ολυμπιακού θέλουν σαν τρελοί να είναι εκεί, οπότε αναμένεται να γίνει… μάχη για τα εισιτήρια του τελικού. Τι ακριβώς ισχύει, όμως, σχετικά με αυτό το θέμα;

Όπως έχει ανακοινώσει η UEFA τα εισιτήρια που θα εκδοθούν για τον τελικό του Europa Conference League θα είναι συνολικά 27.100. Από αυτά, τα 18.000 θα πάνε στις δύο ομάδες, με την κάθε πλευρά να παίρνει από 9.000 κομμάτια. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα θα τα κρατήσει και θα τα διαχειριστεί η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Τα περισσότερα εξ αυτών θα δοθούν σε χορηγούς και ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ενώ περίπου 3.000 θα δοθούν σε φιλάθλους μέσω κλήρωσης.

Αυτός, βασικά, είναι και ο μοναδικός τρόπος για να βρεθούν περισσότεροι από 9.000 οπαδοί του Ολυμπιακού στην OPAP Arena αφού επιστροφές από την πλευρά της Φιορεντίνα δεν θα πρέπει να αναμένονται. Οι Ιταλοί έχουν οπαδούς που τους ακολουθούν παντού και το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Όσο για τις τιμές των εισιτηρίων του τελικού, είναι σε τέσσερα «επίπεδα». Στο Fans First το εισιτήριο κοστίζει 25 ευρώ, στην κατηγορία 3 κοστίζει 45 ευρώ, στην κατηγορία 2 κοστίζει 85 ευρώ και στην κατηγορία 1 η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 125 ευρώ.