Μετά τις Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού που πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ελαφρών βαρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, το ίδιο κατάφεραν μία μέρα μετά ο Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ και οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών.

Ο Ντούσκος, ο οποίος ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ήταν δεδομένο ότι θα έπαιρνε μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και απλά απέμενε να φανεί τι χρώμα θα είχε αυτό. Ο στόχος του, φυσικά, ήταν το χρυσό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ασημένιο είναι μικρή υπόθεση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε χρόνο 7:41.36 και τερμάτισε πίσω από τον Γερμανό Ζέιλντερ που έκανε 7:38.47, με την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο να πάει στον Νίλσεν από τη Δανία.

Ασημένιες και οι Μπούρμπου – Αναστασιάδου

Το μετάλλιο του Ντούσκου, όμως, δεν ήταν το μοναδικό για την Ελλάδα την Κυριακή (28/4). Στο βάθρο, στη 2η θέση συγκεκριμένα, ανέβηκαν και οι Μπούρμπου και Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών.

Οι Ελληνίες πρωταθλήτριες, οι οποίες έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πήραν το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 8:00.87, με το χρυσό να πάει στις Ιοάνα Βριντσεάνου και Ροξάνα Ανγκέλ από τη Ρουμανία που τερμάτισαν σε 7:52.05.

«Το σχέδιο ήταν να ξεκινήσουμε δυνατά, να δούμε που είμαστε σε σχέση με τις αντιπάλους μας. Ο καιρός δεν ήταν ο αγαπημένος μας αλλά τα δώσαμε όλα και είχαμε μία πολύ καλή κούρσα. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένες, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε μέχρι τους Ολυμπιακούς αλλά ήταν μία πολύ καλή σεζόν», είπε στις δηλώσεις της η Μπούρμπου μετά το τέλος του αγώνα.