Την παραπομπή σε δίκη 18 κατηγορουμένων, που περιλαμβάνονται στη δεύτερη δικογραφία, η οποία αφορά την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό, ζητά στην πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του, η οποία αριθμεί περίπου 80 σελίδες, αποφαίνεται πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία, για να καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όλοι οι κατηγορούμενοι, που συμπεριλαμβάνονται στη δεύτερη δικογραφία, η οποία παραμένει ανοικτή, κατά περίπτωση, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, που κατά περίπτωση δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ή που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, και για πορνογραφία ανηλίκων.

Ο εισαγγελέας με την πρότασή του εισηγείται την παράταση της προσωρινής κράτησης των προφυλακισμένων κατηγορούμενων, ενώ, παράλληλα, ζητεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του 55χρονου ιδιοκτήτη mini market, Ηλία Μίχου, κεντρικού προσώπου στην υπόθεση, σε πράξεις που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντζούρας ζητά να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας, ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρχει συμμετοχή του πρωτόδικα καταδικασμένου σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 27 έτη, Ηλία Μίχου, και σε άλλες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση, εκτός από τον Ηλία Μίχο, έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό άλλοι 18 κατηγορούμενοι. Ωστόσο, στη φυλακή παραμένουν μόνο ο Ηλίας Μίχος και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης», στον οποίο έχει επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 13 μήνες φυλάκισης έως 7 χρόνια κάθειρξης αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς έγιναν δεκτά τα αιτήματα αναστολής στην έφεση.

Η μητέρα της 12χρονης, η οποία ήταν επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση, κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση και καταδικάστηκε σε ποινή 20 μηνών. Ωστόσο, η αρμόδια εισαγγελία άσκησε έφεση κατά του σκέλους της απόφασης που αφορά την αθώωση της μητέρας για την κατηγορία της μαστροπείας, που ελήφθη με οριακή πλειοψηφία (4-3).