Στις εκλογές της 21ης Μαΐου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα πάνε στην κάλπη αναζητώντας λύσεις στα σύνθετα ζητήματα που τους απασχολούν. Λύσεις ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και κοστολογημένες. Θα επιλέξουν την κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα και ουσιαστική προοπτική για το μέλλον.

Οι πολίτες όμως σήμερα γνωρίζουν ότι Ελλάδα του 2023 είναι πολύ διαφορετική από αυτή του 2019. Είναι μια χώρα με κύρος και λόγο στη διεθνή σκηνή, θωρακισμένη αμυντικά, με οικονομία σταθερή, που εμφανίζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της τετραετίας, η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή συγκυρία πολλαπλών και σύνθετων προβλημάτων. Αλλεπάλληλων και ταυτόχρονων κρίσεων παγκοσμίων διαστάσεων, που προκάλεσαν η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση. Στο εσωτερικό είχαμε να αντιμετωπίσουμε την κλιμακούμενη ένταση με την Τουρκία, αλλά και το εισαγόμενο και οξύ πρόβλημα του πληθωρισμού.

Παρά όμως τις τεράστιες αυτές προκλήσεις, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έμεινε συνεπής στις δεσμεύσεις της. Επενδύοντας στην αμυντική θωράκιση της χώρας και διασφαλίζοντας την εδαφική μας ακεραιότητα, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για σταθερότητα και πρόοδο. Εν μέσω αβεβαιότητας και αστάθειας σε παγκόσμιο επίπεδο, η οικονομία μας αναπτύσσεται με έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς στην Ευρωζώνη. Εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί, ως αποτέλεσμα και της εισροής ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.

Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και η μεσαία τάξη, που τόσο είχαν πιεστεί την τελευταία δεκαετία και δυσκολεύονται ακόμα λόγω του κύματος της ακρίβειας, είδαν ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, με μέτρα όπως η κατάργηση του φόρου γονικής παροχής ως τις 800 χιλιάδες ευρώ, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και αύξηση του εισοδήματός τους, των συντάξεων και του κατώτατου μισθού.

Βεβαίως δεν ισχυριζόμαστε ότι όλα έγιναν ιδανικά και ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που δεν διστάζει να παραδεχθεί λάθη και παραλείψεις κοιτώντας τους πολίτες κατάματα.

Για αυτό και ζητάμε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να μας εμπιστευτούν για μια ακόμα τετραετία. Για να συνεχίσουμε στους στόχους που έχουμε θέσει και να υλοποιήσουμε το όραμά μας για την Ελλάδα του 2030. Ένα όραμα που περιλαμβάνει ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό Κράτος, βελτιωμένο σύστημα υγείας, αυξημένες αποδοχές για όλους κατά 25% σωρευτικά και μείωση της ανεργίας στο 8% ως το 2027, ουσιαστική στήριξη της νέας γενιάς, και πολλά άλλα ακόμα.

Για εμάς το διακύβευμα αυτών των εκλογών δε χωράει πολλές ερμηνείες. Θα γυρίσουμε πίσω, στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα ή θα πάμε μπροστά, με σταθερότητα, σχέδιο, προοπτική, και τολμηρά βήματα; Η παράταξή μας επιδιώκει για ακόμα μια φορά μια καθαρή εντολή. Επιδιώκουμε και πάλι την αυτοδυναμία, ως βιώσιμη και αναγκαία συνθήκη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, και για την ευημερία και την πρόοδο του τόπου.

  • Όλγας Κεφαλογιάννη, υποψήφια βουλευτής ΝΔ Α’ Αθηνών