«Η ΝΔ έχει τη δύναμη και την ικανότητα να αποφασίζει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Έχει τη δύναμη και την ικανότητα να υπερασπίζεται τις αποφάσεις της», απάντησε ο Α. Λυκουρέντζος ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν και άλλες αναταράξεις στη ΝΔ μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μετά τη διαγραφή του κ. Χ. Μαρκογιαννάκη.

Ο γραμματέας της ΝΔ συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή του κόμματος Αθανάσιο Σκορδά, το γραμματέα
Οργανωτικού Μανώλη Αγγελάκα και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής
Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλο επισκέφθηκε το Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και το Δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Ο Π. Ψωμιάδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΝΔ για την πορεία της υποψηφιότητας του και είπε ότι η κυβέρνηση καθυστερεί επικίνδυνα τις χρηματοδοτήσεις στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως τίποτε στη Θεσσαλονίκη τον χρόνο που πέρασε και ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην 75η ΔΕΘ ζήτησε να μην υπάρξουν νέες εξαγγελίες, αλλά υλοποίηση έργων.

Ο Α. Λυκουρέντζος χαρακτήρισε τεράστιο το έργο του κ. Ψωμιάδη στη Νομαρχία, για δε τον κ.Παπαγεωργόπουλο σημείωσε ότι έκανε ένα πολυδιάστατο και πολυσήμαντο στη δωδεκαετή θητεία του και παρατήρησε πως αν το δει κανείς με νηφαλιότητα, δικαιοσύνη και καθαρή ματιά θα του δώσει συγχαρητήρια.

Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Λυκουρέντζος επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ έκαναν ουσιαστικά βήματα στα έργα που δεσμεύτηκαν.

Για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι είτε ως αντιπολίτευση, είτε ως κυβέρνηση κουβαλάει μόνο υποσχέσεις στη ΔΕΘ ή επικρίνει τις κυβερνήσεις της ΝΔ και δεν υλοποιεί τις προεκλογικές του εξαγγελίες, στερεί την αυτοδιοίκηση από πόρους και αν δεν τους διαθέσει ο «Καλλικράτης» θα μείνει χάρτινο όραμα και σχέδιο επί χάρτου.

«Η ΝΔ έχει προσφάτως ολοκληρώσει τις εσωκομματικές της διαδικασίες οι
οποίες κορυφώθηκαν με το 8ο συνέδριο. Εχει νέα ηγεσία, νέο πολιτικό
πλαίσιο, νέο καταστατικό και όλοι όσοι μετέχουμε στην ΝΔ καλούμαστε
αυτές τις αποφάσεις να τις σεβόμαστε», απάντησε ο κ. Λυκουρέντζος σε ερώτηση αν συμμερίζεται την άποψη ότι υπάρχει μεθόδευση για αποχώρηση στελεχών της ΝΔ.

Στις 7.30 μ.μ. το κλιμάκιο της ΝΔ θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης του κόμματος.