Την παλαίστρα και το λουτρό, το ιδιωτικό, δηλαδή, δωμάτιο, στο οποίο έκανε μπάνιο ο νεαρός Μέγας Αλέξανδρος μαζί με τους συντρόφους του, αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ του «Channel 4».

Η ανακάλυψη, στη βασιλική πόλη των Αιγών, στη σύγχρονη πόλη της Βεργίνας, στη Βόρεια Ελλάδα, αποκαλύπτεται στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ της βρετανίδας ιστορικού, Μπέτανι Χιουζ, «Κρυμμένοι Θησαυροί», το οποίο θα προβληθεί στις 11 Μαΐου.

Το ανάκτορο των Αιγών, έκτασης 15.000 τετραγωνικών μέτρων, είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον Παρθενώνα, με τα περιφραγμένα τείχη της πόλης, την αυλή, τους ναούς, τα ιερά, το θέατρο, την παλαίστρα – ή σχολή πυγμαχίας – και τους τάφους.

«Εκπληκτικό θέαμα τα ευρήματα από τις ανασκαφές στις Αιγές. Υπάρχει μια τεράστια αποχέτευση κομμένη στον βράχο και ένα μπάνιο. Εδώ θα έκανε μπάνιο ο Μέγας Αλέξανδρος με τους συντρόφους του, τον αγαπημένο του Ηφαιστίωνα και όλους τους νέους, που ταξίδευαν μαζί του σε εκστρατείες.

Η κρεβατοκάμαρά του δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, αλλά όλες οι αίθουσες του παλατιού βρίσκονται εκεί», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Μπέτανι Χιουζ, σύμφωνα με την «Daily Mail».